2017 – Viktor från uttagen till forskarstudier på amerikanskt universitet

2017 – Viktor från uttagen till forskarstudier på amerikanskt universitet

Ännu en elev från Europaskolan Strängnäs har blivit uttagen att forska på MIT, Massachusetts Institute of Technology, i Boston, USA. Det är Viktor Köhlin Lövfors som åker på en sex veckor lång forskarskola för att studera fysik.

Det blir en annorlunda sommar för Viktor Köhlin Lövfors på Europaskolan Strängnäs. Efter två år på det naturvetenskapliga spetsprogrammet Science bär det snart av till USA.

Viktor är en av två svenska ungdomar som är uttagna att delta i sommarens forskarskola på MIT, Massachusetts Institute of Technology. Forskarskolan heter RSI, Research Science Institute, och är en av de mest välrenommerade i världen. Här finns plats för 80 talangfulla unga forskare varje sommar. Extra roligt är det att detta blir den fjärde eleven som blir utsedd från Europaskolan Strängnäs. Elever som tidigare studerat vid MIT är Johannes Orstadius, Philip Frick och Sofia Svensson.

Vid det amerikanska universitetet kommer Viktor att forska inom relativistisk astrofysik.Här intresserar han sig särskilt för hur gammablixtars ursprung kan förklaras. Redan i dag, vid 16 års ålder, har han på flera sätt fördjupat sig inom fysik. Viktor kommer också att gå ut gymnasiet ett år tidigare än vanligt, då han fick hoppa över årskurs åtta i högstadiet.