Linda Bruce: ”Jag tycker att jag har världens viktigaste jobb”

Intervju med Linda Bruce, lärare på
Europaskolan Strängnäs

Namn: Linda Bruce.
Tjänst på Europaskolan Strängnäs: Lärare i naturkunskap och matematik.
År: Sedan 2009.
Bor: I Strängnäs.
På fritiden: Handbollstränare samt spenderar mycket ledig tid i Bohuslän.
Bästa film: The Rock med Nicolas Cage och Sean Connery.
Bästa bok: Ond kemi av Ulf Ellervik.
Motto: Var positiv, livet blir roligare då!


Hej Linda!

1. När började du som lärare på Europaskolan och vad undervisar du i?
–  Jag började jobba 2009 på Europaskolan Rogge som lärare i kemi, biologi och teknik. Jag flyttade sedan utomlands i två år till Kina och sedan 2014 arbetar jag på gymnasiet Europaskolan Strängnäs.

2. Varför valde du Europaskolan som arbetsplats?
– Jag tackade ja till en tjänst på Europaskolan Rogge för att den ligger 400 meter från min bostad, men jag har stannat kvar i koncernen tack vare alla trevliga kollegor och fantastiska elever.

3. Vad fick dig att vilja bli lärare? Vad är det som driver dig i ditt jobb?
– Jag arbetade tidigare som ingenjör på Fortum. Jag fick där en roll som projektledare och sedan chef. Jag upptäckte då att jag gillar ledarskap. Efter några år på Fortum valde jag att vidareutbilda mig till lärare för att få fortsätta arbeta inom ledarskap, men med Sveriges framtid, våra ungdomar. Jag tycker att jag i dag har världens viktigaste jobb.

4. Hur minns du hittills den tid du har varit på Europaskolan?
– Min tid inom koncernen har varit väldigt bra. Jag har aldrig haft ett jobb som jag trivts med så här mycket tidigare, och då har jag ändå gillat mina tidigare jobb. Det är kollegorna och eleverna som gör livet på jobbet intressant och omväxlande dagligen.

5. Något särskilt minne som sticker ut?
– Jag har många fina minnen från möten med coola, intressanta och positiva ungdomar. Det är svårt att välja ut något speciellt.

6. Är det något speciellt du tagit med dig inför framtiden, från mötet med elever och kollegor?
– Jag lär mig saker varje dag från mina kloka elever och duktiga lärarkollegor. Det är kul att vi alla är olika och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Att arbeta som lärare är som en berg och dal-bana känslomässigt. Jobbet bjuder ibland på väldigt tuffa dagar blandat med dagar med mycket skratt.

7. Vilka råd skulle du vilja ge till de elever som ska välja gymnasium i dag?
– Gymnasiet Europaskolan Strängnäs är en väldigt fin skola. Lärarna är mycket bra och eleverna som går här är alltid väldigt gulliga mot både varandra och oss lärare. Jag kan varmt rekommendera skolan till de som tycker att skola är viktigt och funderar på att gå något av de program som vi erbjuder.